Campus - Professorat

Estrena del videopòdcast «L’estigma no és sexi», de salut i educació sexual per a joves

El passat dilluns 13 de novembre de 2023 es va estrenar el videopòdcast «L’estigma no és sexi», coordinat pel professor de la FIMA Sergio Villanueva Baselga, i Aida Navas, Arnau Creus i Noemí Bogya (els dos últims, exestudiants del grau en CAV). El videopòdcast és el resultat de divulgació del projecte de recerca «CanVIHa el rostre», finançat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i coordinat pel professor Villanueva. El projecte de recerca té com a objectiu entendre quins són els coneixements i les actituds cap a la salut sexuals dels joves a Espanya, així com a examinar com construeixen l’estigma cap al VIH i altres infeccions de transmissió sexual (ITS).

El videopòdcast «L’estigma no és sexi» té l’objectiu d’explicar els resultats d’aquest projecte de recerca des d’un to i llenguatge clar i amè. Dirigit cap a la població jove, explora diferents temes vinculats amb la salut i l’educació sexual dels joves com ara quines i com són les diferents ITS, amb qui parlem de sexe, com construïm estigmes, com tenir autocura, i com aprenem sobre salut sexual. Amb aquesta iniciativa, es pretén divulgar sobre salut sexual des d’un enfocament positiu i basat en el plaer i la responsabilitat compartida i no des d’un enfocament culpabilitzador i basat en riscos.

«L’estigma no és sexi» estrenarà un episodi cada setmana fins a l’1 de desembre, dia mundial de la lluita contra el VIH. Podeu consultar els videopòdcasts a les següents plataformes: