Professorat

El curtmetratge «Esta nit a Foix» de Jaume Duran, camí del Festival de Cannes

El professor de CAV Jaume Duran és el director del curmetratge Esta nit a Foix que ha superat la primera selecció del proper Festival Internacional de Cinema de Cannes.

Esta nit a Foix és un curmetratge de ficció de deu minuts, rodat en blanc i negre i amb diàlegs en català medieval, que retrata la vida en un comtat medieval. El film parteix d'una llegenda persa adaptada a la història catalana i descriu la reacció d'un cavaller davant la mort. Hi participen actors de renom com Lluís Soler, Txe Arana o Javier Batet, però també ha comptat amb la col·laboració desinteressada d'un centenar de figurants berguedans. La música és de Quimi Portet.

Esta nit a Foix s'hi reconeixen paisatges i monuments arquitectònics del Berguedà i de la Catalunya Nord i ha estat realitzat gràcies al petit mecenatge a través de la plataforma Verkami. També ha comptat amb la col·laboració d'empreses i municipis que han fet la seva aportació en espècies i han ajudat a reduir les despeses de producció. Trobareu més informació sobre el curtmetratge a la seva pàgina web on en podreu veure el tràiler i el making of.