Professorat

El professor Ciro Llueca parla a Bilbao de cooperació entre arxius i biblioteques

El passat dimecres, 15 de gener, va tenir lloc a la nova seu de l'Archivo Histórico Nacional de Euskadi, a Bilbao, la jornada d'ALDEE (Associación Vasca de Profesionales de Archivos, Bibliotecas i Centros de Documentación), dedicada a Mejores servicios a los ciudadanos: modelos de cooperación en bibliotecas y archivos.

La taula rodona «Distintos modelos, diversas perspectivas: uniendo fuerzas para mejorar los servicios a la ciudadanía» va comptar amb la participació del professor Ciro Llueca, i de Pedro Penteado (Direcció General del Llibre, Arxius i Biblioteques de Portugal), Glòria Pérez-Salmerón (EBLIDA/IFLA) i Julio Cerdá (Servei d’Arxiu i Gestió Documental de l’Ajuntament d’Arganda del Rey).

La setmana vinent s'inaugura l'emblemàtic edifici de l'arxiu històric, i el debat dels nostres col·legues bascs va girar al voltant de la necessitat de trobar mecanismes de cooperació entre biblioteques i arxius de l'administració pública. Llueca va defensar la necessitat de programar equipaments públics híbrids i de plantejar la fusió de funcions i serveis de biblioteques i arxius.