De re linguae

Tesaurus de termes recerca

Des de fa unes setmanes, es pot consultar en línia el Tesaurus de termes de recerca, que ha publicat el Termcat. Aquesta obra conté unes 10.000 entrades, corresponents a la terminologia utilitzada en l’avaluació de la recerca de totes les disciplines. L’eina no pretén recollir exhaustivament els termes del conjunt de les ciències, sinó aquells que utilitza habitualment per part de l’Agaur. 

De cada terme es dóna l’equivalència al castellà i a l’anglès, i l’àrea temàtica a la qual pertany. Als termes, s’hi pot accedir alfabèticament o per l’àrea temàtica. Des d’aquest darrer punt d’accés, podem veure les denominacions de les dues disciplines que tractem a la Facultat. Per una banda, «Biblioteconomia i documentació», que en aquest moment està composta per 18 termes, des d’«arxivística» fins a «transferència del coneixement». Per l’altra, «Comunicació audiovisual i publicitat», que inclou 17 termes, des d’«accessibilitat als mitjans audiovisuals» fins a «xarxa social».

Pensem que aquest tesaurus, que s’anirà actualitzant regularment, pot ser una bona eina per resoldre dubtes o establir categories conceptuals. El trobareu en aquest enllaç. http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/176.