Activitats

Presència de la Facultat a BOBCATSSS 2017

Del 25 al 27 de gener de 2017, es va dur a terme a la Universitat de Tampere (Finlàndia), la darrera edició de BOBCATSSS. Com cada any, estudiants d’Informació i Documentació de diversos països europeus i dels EUA van compartir coneixements i experiències en conferències i tallers.

El congrés va començar amb una cerimònia d’obertura on els Mumins van ser el punt culminant de diverses actuacions. A continuació, Carol Tenopir, professora de la Universitat de Tennessee (Knoxville), va presentar «Researches need information tools: how information improves the quality of workfile», un treball sobre els hàbits i els valors de la lectura a Finlàndia. El programa es va completar amb sessions de ponències i tallers, entre els quals destaquem les comunicacions presentades des de la Facultat: «What do people think about public libraries in Barcelona? An obtrusive evaluation of citizens’ views» de l’alumna de doctorat Aida Pooladian i el professor Ángel Borrego i «The library-school project: Improving the lives of children through the library» de les alumnes del grau d’Informació i Documentació, Sònia Camarasa i Laia Lapeyra.

El segon dia, va ser Guus van den Brekel (Centre Mèdic Universitari de Groningen) qui va obrir el programa amb la xerrada «Interactive media: about Information and libraries» on, partint del cas dels centres de documentació mèdica, va explicar com les biblioteques poden fer arribar la informació als usuaris, permetent l’intercanvi i l’ús de dades mitjançant plataformes interactives en línia. El tercer i últim dia, va ser el torn de Josie Billington (Universitat de Liverpool), que va mostrar les possibilitats que ofereix la lectura compartida com a teràpia, especialment en el tractament de determinats trastorns mentals o de conducta i en situacions com ara depressions. Aquest també va ser el dia en què l’exalumna del grau d’Informació i Documentació, Carla Ollé, va presentar la comunicació «Cookies and privacy: what do they do with our personal information?», un treball elaborat conjuntament amb Aida Pooladian.

Simultàniament i com és habitual, va tenir lloc la reunió d’EUCLID (European Association for Library and Information Education and Research). S’hi va fer la renovació de la junta (alguns membres complien el termini de mandat) i Jesús Gascón va prendre el relleu a Andreu Sulé, representant de la Facultat a EUCLID durant els últims anys. La junta actual compta amb set membres que representen les universitats de Tampere (el president), L’Haia, Brno, Stuttgart, Sofia, Vílnius i Barcelona. S’hi decidiren qüestions de funcionament com el canvi de servidor del web o la preparació d’una sessió o taula rodona sobre un tema d’interès per a la docència que tindria lloc en el proper BOBCATSSS.

A la cerimònia de cloenda, els organitzadors de BOBCATSSS 2017 van lliurar la bandera de BOBCATSSS als organitzadors de BOBCATSSS 2018: la Universitat de Letònia i la Universitat Eötvös Loránd de Budapest. Així doncs, ens veurem l’any que ve a Riga (Letònia), entre el 24 i 26 de gener!