Campus

Segon Seminari de l’Aula Rubió: «Repositoris, què i per a què»

El passat 2 de març de 2022 va tenir lloc en format híbrid el segon Seminari de l’Aula Jordi Rubió i Balaguer del curs 2021-2022, sota el títol «Repositoris, què i per a què»,  amb la participació de Lluís Anglada, director de Ciència Oberta del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC); Núria Casaldàliga i Rojas, directora del Servei de Biblioteques de la Universitat Autònoma de Barcelona; Tránsito Ferreras Fernández, directora del Servicio de Bibliotecas de la Universidad de Salamanca; Wouter Schallier, cap de la Biblioteca de la Comisión Económica para América Latina (CEPAL)-Naciones Unidas; i Eugènia Serra Aranda, directora de la Biblioteca de Catalunya.

Tots els participants van destacar el paper estratègic que en les iniciatives digitals de les seves biblioteques han tingut els repositoris, tant com a projecció interna envers l’organització mateixa, com de cara a visibilitzar les activitats o les col·leccions digitalitzades a escala internacional, en línia amb el concepte de “biblioteca inside-out” de Lorcan Dempsey. Ara bé, aquesta aposta per ésser rellevants en l’entorn digital i del coneixement obert ha implicat un recorregut amb moltes etapes, com bé va il·lustrar Núria Casaldàliga amb aquesta línia del temps del DDD de la UAB entre 2006 i 2022:

L’enregistrament del seminari està disponible al canal de YouTube de la Facultat: https://www.youtube.com/playlist?list=PLxHTIX0tYDtOkrhoBA1DaJ5WJ5AZh1Rlc

El tercer i darrer seminari d’aquest curs tindrà lloc el 18 de maig, a les 12 hores, amb el tema “Repositoris: la seva integració en l’ecosistema de ciència oberta”.

Trobareu tota la informació sobre l’Aula Jordi Rubió d’aquest curs i tot l’històric d’activitats de l’aula des de 2007 a la plana: https://www.ub.edu/portal/web/informacio-mitjans-audiovisuals/aula-jordi-rubio-i-balaguer