Professorat

Anna Villarroya participa a la Jornada Cultura i Inclusió Social

El passat dimarts, 26 d’abril de 2022, la professora de la FIMA Anna Villarroya va conduir la taula de debat “Projectes innovadors d’inclusió en l’àmbit de la cultura” dins de la Jornada Cultura i Inclusió Social Projecte ARTIS, organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. A la taula es van presentar quatre projectes culturals amb impacte a la societat:

  • Signadanse. Ball, llenguatge de signes i tallers de coreografies en diàleg amb les exposicions del centre d’art contemporani. A càrrec de Marion Guilmot, responsable d’estratègia digital i desenvolupament dels públics del CRAC Occitània, el Centre Regional d’Art Contemporani d’Occitània, a Seta.
  • El patrimoni en imatges. Quaderns de lectura fàcil, “el patrimoni al teu abast”, i tauletes tàctils per fer que el patrimoni sigui accessible per tothom. A càrrec de Cédric Sarrahy, referent d’accessibilitat i multimèdia al servei dels monuments històrics del Departament dels Pirineus Orientals.
  • Traspassant l’objectiu. Fotografia per empoderar dones privades de llibertat. A càrrec de Cristina Sampere, directora de la Fundació Setba.
  • Horagai. El cinema i la integració dels joves tutelats. A càrrec de Jana Montllor, sòcia fundadora de La Selva i coordinadora del projecte Horagai.

ARTIS és un projecte de cooperació transfronterera entre la regió d’Occitània i Catalunya en què diverses entitats i equipaments culturals de prestigi a ambdues bandes de la frontera han treballat conjuntament amb l’objectiu d’acostar la cultura a col·lectius que, per motius de salut o socioeconòmics, en resten exclosos.