Professió

10è aniversari de Wikidata i presentació de l'”Ús de Wikidata a les biblioteques públiques”

En el marc del cicle de seminaris i conferències Communalia del màster en Humanitats Digitals, es va organitzar una presentació sobre «La introducció de Wikidata a les biblioteques públiques». Aquest any Wikidata fa deu anys i a tot el món s’estan organitzant activitats per commemorar-ho i fer més gran aquesta base de dades col·laborativa que dona suport a projectes tan coneguts i utilitzats com Wikipedia o Wikimedia Commons.

El ponent de la conferència va ser Leonardo Ramírez Ordóñez, qui va treballar en l’organització de les biblioteques digitals de Bogotà, l’accés a la informació, els drets d’autor i la gestió del coneixement. És un activista interessat pel procomú i els usos quotidians d’Internet. En els darrers anys ha estat el director de l’Asociación Colombiana de Bibliotecología, Bibliotecarios y Bibliotecas (Ascobi). Manté un jardí digital amb infraestructures de butxaca que us animem a consultar i fer servir.

Leonardo Ramírez va exposar que Wikidata, la base de coneixement de l’entorn Wikimedia, està sent usada per milions de persones i institucions arreu del món, entre elles les biblioteques, arxius i museus. Una de les xarxes de biblioteques públiques de Colòmbia va explorar-ne la implementació i ús. El ponent va presentar de primera mà els avenços d’aquestes exploracions i l’estat de la qüestió de la integració de les dades descriptives entre biblioteques i Wikidata, i va compartir els reptes i passos futurs que preveu en aquest procés.

Podeu obtenir més informació a partir de la presentació i del fil de Twitter fet per @hiperterminal.