Professorat

Carlos Lopezosa parla de la intel·ligència artificial en un congrés d’editors de revistes d’Iberoamèrica

El professor de la FIMA Carlos Lopezosa va participar en el «5° Encuentro Regional de Editores de Revistas Académicas», de la Universitat d’Antioquia a Medellín, Colòmbia, del 8 al 10 de novembre de 2023, amb la ponència en línia «Inteligencia artificial y proceso editorial de las revistas: propuestas y desafíos».

L’esdeveniment, coordinat per Journals & Authors (J&A), és una iniciativa adreçada a editors d’Iberoamèrica, amb l’objectiu de compartir coneixements, intercanviar experiències i establir xarxes de col·laboració que impulsin les publicacions científiques sota criteris de qualitat i integritat.

En la seva exposició, Lopezosa va explorar el paper cada vegada més rellevant de la intel·ligència artificial en la presa de decisions editorials, la identificació de tendències i la millora de l’eficiència en la publicació científica. També va ressaltar els reptes ètics i d’integritat associats amb la implementació d’aquestes tecnologies, subratllant la necessitat d’establir directrius clares i ètiques per a la seva aplicació.