Campus

La FIMA llança un nou màster oficial en Recerca en Comunicació i Diversitats

Ja estan obertes les preinscripcions per al màster en Recerca en Comunicació i Diversitats que acaba de treure la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals.

A través d’una mirada crítica i analítica, el màster posa l’accent en les relacions i estructures de poder i violències que tenen lloc en l’actual ecosistema mediàtic i comunicatiu amb l’objectiu de donar resposta a necessitats socials i culturals. Es busca comprendre el paper dels mitjans de comunicació en la construcció i representació de la diferència i les diversitats i ser capaç de pensar i construir accions socials concretes amb impacte social.

El màster aporta eines teòriques i metodològiques per analitzar i comprendre l’ecosistema mediàtic atenent unes diversitats que contemplen aspectes de gènere, sexualitats, classe social, edat, política i espais comunicatius, entre altres. És per això que es combinen diferents enfocaments metodològics i teòrics amb l’objectiu d’escapar als discursos hegemònics i homogenis i donar importància a les diferents realitats d’un entorn que és altament canviant i divers.

Els estudis tenen 60 crèdits i estan organitzats per ser realitzats en un any. Es tracta d’estudis presencials en castellà que es programaran a les tardes i que donaran accés al doctorat.

El pla d’estudis del màster s’organitza en dos semestres. Al primer semestre tindran lloc les assignatures obligatòries que ofereixen les bases per poder dur a terme recerca en comunicació i diversitats: tendències actuals en diversitats i comunicació, gestió de projectes, impacte i transferència, mètodes de recerca quantitatius, qualitatius i emergents i una assignatura optativa de comunicació i interculturalitat. Al segon semestre s’ofereixen vuit assignatures optatives sobre diferents aspectes relacionats amb la interseccionalitat i les cultures participatives. Tenim assignatures com Comunicació, gènere i sexualitats o Comunicació, racialització i classe, entre d’altres. També al segon semestre es porta a cap el TFM del màster. Consulta el nostre Pla d’estudis.

Vols formar-te amb aquest màster? Formalitza la preinscripció aquí.

Segueix-nos a les xarxes socials! Som @mcd_UB (Instagram).