Activitats

Els estudiants de la Universitat de l’Experiència han visitat l’Arxiu del Pi i Ca l’Ardiaca

Els estudiants de l’assignatura La memòria de l’escriptura del curs Biblioteques, llibres i escriptures en la història, que ofereix la nostra Facultat en el marc dels programes universitaris de la Universitat de l’Experiència, han acabat el seu cicle de visites.

El dijous 16 de maig de 2024, van tenir l’oportunitat de visitar l’Arxiu Parroquial de Santa Maria del Pi, on l’arxiver Jordi Sacasas els va parlar de la història de l’església del Pi i del seu arxiu, i els va mostrar i comentar diversos documents significatius que ajuden a entendre’n la funció. El passat 4 d’abril, aquests mateixos estudiants havien visitat l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, on van tenir l’oportunitat d’analitzar una àmplia mostra de documentació municipal de la mà de l’arxivera Àngels Busquets.

Amb aquestes dues visites —que es complementen amb la que van fer el passat mes de març a l’Arxiu del Museu Marítim a les Drassanes—, els estudiants de la Universitat de l’Experiència han pogut apropar-se a l’ampli ventall de tipologies que conformen el patrimoni documental barceloní, familiaritzar-se amb els contextos de producció i de conservació d’aquest patrimoni, i entendre’n el valor i l’ús com a font històrica i per a la construcció de la memòria col·lectiva.