Professorat

Gema Santos participa a l’ENCORE – Peer Working Group on Quality for (European) OER repositories

La professora Gema Santos ha estat convidada a participar dins l’ENCORE + Peer Working Group on Quality for (European) OER repositories, un grup de treball d’experts creat per debatre sobre la qualitat dels recursos educatius oberts.

Amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’ecosistema de recursos educatius oberts (OER) a Europa, el projecte Erasmus + Europe Network for Catalysing Open Resources in Education (ENCORE) ha previst una sèrie d’iniciatives. Entre aquestes, destaca la creació d’una xarxa internacional de parts interessades i l’organització de quatre grups de treball monogràfics que es reuniran al llarg del 2022 i 2023.

El passat 25 de març es va celebrar la primera trobada en línia (Kick-off meeting) del primer grup de treball, dedicat a debatre sobre “la dimensió del problema”. Durant les dues hores i mitja de durada del taller, els quinze participants van treballar al voltant de tres aspectes: quina és la situació actual dels OER a Europa, quins són els aspectes qualitatius més importants pels repositoris educatius en els pròxims 10 anys i quins són els factors que dificulten el desenvolupament de la qualitat.

Algunes de les idees més comentades entre la comunitat d’experts han estat els temes tècnics i d’implementació (infraestructures, labs spaces, estàndards, metadades, intel·ligència artificial, etc.); els usuaris (interacció amb els repositoris, valoracions, accés a l’historial d’ús dels OER, etc.); requeriments d’inclusió i accessibilitat i la creació de programes educatius d’impuls i de sistemes d’incentivació.

La següent sessió de treball està prevista pel pròxim 29 d’abril i es dedicarà a la compartició de bones pràctiques.