Professió

Distinció per a la biblioteca del MNAC, sota la direcció de Sílvia Redondo, estudiant de màster

La Biblioteca Joaquim Folch i Torres, del Museu Nacional d’Art de Catalunya, ha rebut la distinció del Sello 2021 del Consejo de Cooperación Bibliotecaria (CCB) amb el projecte: “Transformar la mirada: la visibilitat de les dones artistes a través dels fons de la Biblioteca del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)”, que té com a objectius principals promoure la igualtat de gènere, augmentar la visibilitat de les dones artistes i impulsar la recerca sobre la seva obra.

La biblioteca Joaquim Folch i Torres està dirigida per Sílvia Redondo, que actualment cursa el màster de Gestió i Direcció de Biblioteques i Serveis d’Informació de la Facultat.

El projecte posa a l’abast del personal investigador noves fonts documentals relacionades amb les dones artistes per tal que, amb els seus treballs, es pugui transformar la mirada sobre aquestes artistes dones, que encara avui són invisibles. Algunes de les activitats realitzades han estat la catalogació de petits catàlegs de dones artistes, la creació de recursos digitals com guies temàtiques, la realització d’exposicions i l’organització d’activitats diverses amb la col·laboració, per exemple, de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya, del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona o Amical Wikimèdia.

El Sello 2021 serveix per distingir els projectes més innovadors que poden servir com a referent o bones pràctiques per a la resta de biblioteques i el concedeix el CCB, un òrgan de cooperació del Ministeri de Cultura que canalitza la cooperació bibliotecària entre les diferents administracions.