Professorat

Mario Pérez-Montoro parla de visualització de dades al FECYT Journal Club

El professor Mario Pérez-Montoro ha estat convidat com a expert a la nova sessió del FECYT Journal Club titulada “Visualización de datos. Cómo diseñar gráficas intuitivas y eficaces” que es va celebrar el passat 30 de maig de 2022. En aquest esdeveniment va participar també Mariano Zafra, redactor en cap de “noves narratives” del diari El País.

A la sessió es va analitzar com les il·lustracions i els gràfics poder ser eines poderoses per transmetre informació científica complexa a tots els públics i com s’utilitzen en contextos tan variats com la ciència, la política, el periodisme o l’educació. Es va discutir també com, igual que una bona visualització de dades simplifica la comprensió, un disseny precipitat que no atén les necessitats de l’audiència pot confondre i pot comprometre no només l’entesa sinó també la confiança en les fonts.