Professorat

Gema Santos, al I Curs Internacional d’Educació Digital Democràtica i Open Edtech de la UB

La professora Gema Santos ha participat al I Curs Internacional d’Educació Digital Democràtica i Open Edtech, organitzat dins del postgrau en Tecnopolítica y Derecho en la era digital i per la xarxa Xnet, i celebrat a la Universitat de Barcelona els dies 12-13-14 de juliol de 2022.

La participació de la professora de la FIMA ha estat doble. D’una banda, ha coorganitzat el panel monogràfic sobre Recursos Educatius Oberts, dins l’espai “Accés Lliure a la Recerca i Educació”, conjuntament amb el delegat de la Ciència Oberta a la UB, Ignasi Labastida. D’altra, ha intervingut en el mateix amb una presentació sobre què són els recursos educatius oberts, una mostra d’exemples i com aquests poden ajudar a democratitzar l’educació.

Aquest panel, moderat per Ignasi Labastida, també ha comptat amb les intervencions de:

  • Paola Corti – Project manager a SPARC Europe i l’European Network of Open Education Librarians (ENOEL), amb una presentació sobre les accions que porten a terme les biblioteques acadèmiques europees per implementar l’educació oberta.
  • Javiera Atenas – Professora al centre d’excel·lència per a la docència universitària de la Universitat de Suffolk, amb una presentació sobre les polítiques d’educació oberta a escala global. 
  • Álvaro Pablos – Cap de servei de Tecnologies de l’Educació de la Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa de la Conselleria d’Educació i Ocupació de la Junta d’Extremadura, amb una presentació sobre el programari, de codi obert, eXelearning per a la creació de recursos educatius oberts.

El curs va tenir una gran assistència i alta participació per part de professorat d’educació superior, primària i secundària. Per a més informació, consulteu el programa del curs i una part de l’enregistrament del curs a UBTV