Professió

Participació de la FIMA a una jornada científica del COBDC

GICS (Gestió de la Informació de Ciències de la Salut ) és un Grup de Treball molt actiu del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya. Es reuneixen mensualment, organitzen sessions de formació i fomenten l’intercanvi d’experiències i coneixements entre els seus membres.

El passat 28 de febrer de 2023 va tenir lloc la Jornada científica: 20 anys de Gestió de la Informació de Ciències de la Salut (GICS) per commemorar, precisament, els seus 20 anys, a la Sala d’actes del Departament de Salut.

La sessió estava organitzada al voltant de dos eixos que es van presentar mitjançant dues taules rodones que analitzaven el passat més immediat i el futur de la disciplina. 

La primera taula, “20 anys d’evolució en informació en ciències de la salut”, va ser moderada per Pilar Roqué, de la Biblioteca de Ciències de la Salut de Catalunya del Departament de Salut, i hi van intervenir: Àngels Carles de la Biblioteca de Medicina de la UAB, Rosa Zaborras del CRAI Biblioteca Campus Clínic de la UB, Cristina Puyal de la Biblioteca del Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, Montse Espuga de la Biblioteca Font de la Mina de Sant Adrià de Besòs, Elena Guardiola i Aurora Vall, professora de la FIMA.

La segona taula “Encarant el futur: nous horitzons, noves realitats en informació en ciències de la salut”, moderada per Carme Montcusí del CRAI Catalunya. Tarragona de la URV, va comptar amb les intervencions de Carme Pérez-Ventana de la Fundació Joan Costa Roma. Consorci Sanitari de Terrassa (Perfil i rol del bibliotecari-documentalista en ciències de la salut); Ángel Borrego, professor de la FIMA (El suport bibliotecari a la recerca en ciències de la salut) i Conxi Caro de la Fundació per a la Recerca Mútua de Terrassa (Realitat virtual i metavers en ciències de la salut).