Campus

Les notes de tall dels ensenyaments de la FIMA, a l’alça

La nota de tall és la qualificació mínima per accedir a un ensenyament universitari, i es calcula tenint en compte l’oferta de places disponibles i la demanda d’estudiants per entrar-hi. Segons la informació publicada pel Consell Interuniversitari de Catalunya, les notes de tall per al pròxim curs 2023-24 dels dos graus de la FIMA, així com del doble grau «Infocom», han experimentat un augment respecte de l’any passat.

Concretament, el grau en Gestió d’Informació i Documentació Digital ha arribat a una nota de tall de 7,0, continuant una progressió constant en els darrers quatre anys (5,0,  5,338, 5,994 i 6,280, respectivament). Per la seva banda, el grau en Comunicació Audiovisual ha assolit una nota de tall d’11,514 (l’any anterior, 11,384), i es consolida així com el segon centre de Catalunya amb la nota més alta, per davant de la UAB (que té 11,040) i només pel darrere de la UPF (amb 12,020).

Ens alegrem d’aquestes dades, més tenint en compte que, en un 23 % del total de graus que s’ofereixen a Catalunya, la demanda d’estudiants no ha cobert l’oferta de places disponibles i la seva nota de tall ha estat, en conseqüència, d’un 5. Esperem mantenir aquesta tendència positiva en el futur.