Professorat

Vicente Villalba, Adrien Faure i Jorge Franganillo visiten el laboratori Event Lab

El passat 22 de novembre de 2023, els professors de la FIMA Vicente Villalba, Adrien Faure i Jorge Franganillo van tenir l’oportunitat de conèixer el laboratori de realitat virtual Event Lab, un espai de recerca interdisciplinària que combina la informàtica, la psicologia i la neurociència per estudiar la representació del cos al cervell per mitjà d’entorns virtuals. El laboratori, dirigit pel Dr. Mel Slater, compta amb un equip d’investigadors que formen part del grup de recerca Event Lab: Entorns Virtuals en Neurociències i Tecnologia Experimental.

Els professors visitants van poder participar en algunes de les experiències que es duen a terme al laboratori, com ara conversar i menjar en un restaurant virtual de sushi amb el Dr. Slater, connectats de forma remota, o explorar el comportament dels individus en una discussió en entorns virtuals aplicant-hi tècniques que permeten posar-se en la situació del contrari. Aquestes experiències són exemples dels diversos projectes que es porten a terme al laboratori i que obren possibilitats creatives per investigar nombroses àrees.

El laboratori Event Lab porta més de quinze anys de recerca en entorns immersius i manté una xarxa de col·laboració amb altres laboratoris de tot el món, el que li permet construir recerques transversals i complexes. Actualment, el grup explora línies relacionades amb la interacció humà-màquina i la moderació de contingut digital, totes dues basades en intel·ligència artificial.

Els professors visitants van quedar impressionats per la tasca que es fa al laboratori i van agrair la invitació i l’atenció rebuda. El laboratori Event Lab té obertes les portes perquè qualsevol persona interessada pugui participar en els experiments i conèixer nous mètodes de recerca.