virigina cierco
Activitats

La biblioteca social, xerrada de Virginia Cierco al grau en GIDD

El passat 15 de febrer de 2024, Virginia Cierco, directora de la Biblioteca Sant Pau-Santa Creu de Biblioteques de Barcelona, va fer una xerrada sobre la biblioteca social en el marc de l’assignatura Serveis per a usuaris amb necessitats especials, optativa del grau en Gestió d’Informació i Documentació Digital (GIDD).

Va centrar la seva explicació en la idea que les biblioteques públiques han de donar resposta a les necessitats reals dels ciutadans i que per fer-ho cal conèixer de primera mà l’entorn de la biblioteca, el barri, les associacions, els diferents col·lectius, etc. Cal estar present en tot allò que s’esdevé, de manera que la biblioteca vagi més enllà de les seves parets, s’obri i sigui accessible a tothom en el sentit més ampli possible. Virginia Cierco exemplificava les seves tesis amb exemples dels diferents projectes i activitats en els quals ha participat tant ara, al Raval, com quan va ser directora, durant deu anys, de la Biblioteca Bon Pastor de Barcelona.