Professorat

Participació de Jaume E. Vilaseca al llibre «Grandes temas del cine fantástico»

El professor de la FIMA Jaume E. Vilaseca ha participat en el llibre Grandes temas del cine fantástico, editat per Dolmen, amb un capítol dedicat als «Monstruos».

No es poden posar límits a la imaginació. Tot hi cap al món de la fantasia, i si és de cinema de què parlem, llavors les possibilitats no només són fascinants, sinó també infinites, i això és el que pretén transmetre i compartir aquest llibre. S’aborda el cinema fantàstic de la forma més àmplia i panoràmica possible, incloent-hi la ciència-ficció, el terror i altres subgèneres imprescindibles per entendre aquest univers fílmic en la seva globalitat.

«L’objectiu d’aquesta obra és, per tant, desglossar i analitzar en diferents apartats temàtics un gènere eclèctic per definició, i el denominador comú del qual en totes les pel·lícules que en formen part és la ruptura amb la realitat. A partir d’aquí, la mirada és polièdrica: mites, llegendes, monstres, criatures, robots, extraterrestres, bruixes, dimonis, fantasmes, vampirs, zombis, viatges en temps i espai… Un univers simplement al·lucinant.»

Podeu trobar més informació d’interès i la relació d’autors a la web de l’editorial.