Activitats

Final de les sessions d’Infodivendres 23-24

El passat dia 3 de maig de 2024 es va celebrar la darrera sessió d’Infodivendres 23-24. «Infodivendres» és una activitat gratuïta coordinada pel professor de la FIMA Juan-José Boté que es fa el primer divendres de cada mes al llarg de tot el curs de les 15.30 a les 17 h. L’alumnat que hi assisteix aprèn i repassa qüestions metodològiques vinculades a la recerca com són la revisió de la literatura, metodologies de recerca o realitzar petites rutines d’anàlisi de dades amb llenguatge d’script com R o Python. Enguany la mitjana d’estudiants assistents ha estat de vuit estudiants per sessió. La darrera sessió s’ha dedicat a replicar les dades d’un article científic en llenguatge Python amb les dades que estaven en obert.
Els estudiants assistents a la darrera sessió han estat Marta Minguell, Kevin Raúl Véliz, Bernat Montaña, Núria Pujol, Amanda Matamoros i Andrea Franquet.

L’article i les dades de l’article que s’han replicat són:
Santos-Hermosa, Gema, i Juan-José Boté-Vericad. «Spanish Academic Libraries’ Perceptions of Open Science. Drivers and Barriers, Level of Knowledge and Training». Education for Information Preprint, núm. Preprint (1 gener 2023): 1-24. https://doi.org/10.3233/EFI-220069.
Santos Hermosa, Gema, i Juan-José Boté-Vericad. «Dataset about the Spanish academic libraries’ perceptions of Open Science. Drivers and barriers, level of knowledge and training». [Object], 2023. https://doi.org/10.34810/DATA633.