Activitats

Xerrada de Gemma Ciuró, directora de la Biblioteca Comarcal de Blanes, al grau d’Informació i Documentació

El passat dijous 6 de maig de 2021, Gemma Ciuró, directora de la Biblioteca Comarcal de Blanes, va fer una xerrada en el marc de l’assignatura optativa Serveis a usuaris amb necessitats especials, de tercer curs del grau d’Informació i Documentació.

Ciuró va parlar de les biblioteques públiques en tant que agents socials, inclusius i integradors a partir de la seva experiència directa al capdavant de la Biblioteca Comarcal de Blanes.

A banda d’explicar els projectes amb els quals volen materialitzar aquesta voluntat inclusiva i integradora (De la biblioteca a casa; Lectura per a l’ànima; Els lletraferits; Projecte Aixopluga’t, etc.), va reflexionar sobre com la pandèmia ha evidenciat que encara queda molt camí per arribar a una veritable biblioteca social.

L’experiència d’aquests temps de mobilitat restringida i, per tant, les limitacions a l’hora d’anar físicament a la biblioteca porten a Ciuró a plantejar un model de biblioteca híbrida: no només una col·lecció mixta física-digital sinó, sobretot, amb serveis híbrids que combinin presencialitat i virtualitat però, i aquesta és la veritable clau, que realment siguin accessibles a tothom.

Una xerrada feta des de la passió de la professió i l’experiència del dia a dia en una biblioteca pública amb vocació social.