Professorat

Preestrena del documental «L’escamot pirinenc» amb participació de Jaume Vilaseca

El passat divendres, 5 de novembre de 2021, la productora Taller-Vídeo va emetre la preestrena del documental L’escamot pirinenc, film de Felip Solé i David Burillo sobre un episodi de la guerra civil de 1936-1939 que va tenir lloc a Catalunya i l’Aragó: la història de la darrera unitat militar de la Generalitat en actiu, el Regiment Pirinenc núm. 1 de Catalunya. La peça audiovisual compta amb els efectes digitals del professor de la FIMA Jaume E. Vilaseca.

L’acte va tenir lloc a la sala d’actes de l’Escola Pia de Barcelona (antiga seu del Regiment Pirinenc). Es tracta d’un documental basat en fets històrics, però amb una visió actual, que combina el drama de la guerra i la memòria històrica amb la recreació moderna gràcies a la passió per la muntanya; el nexe que uneix els onze recreadors del Grup d’Estudis de Muntanya Antiga (GEMA).