Professorat

El grup Adaptabit participa al congrés CIUD23 amb una comunicació sobre l’estàndard EPUB 3

Mireia Ribera, coordinadora del grup Adaptabit, va presentar la comunicació «Accesibilidad y libro digital: el formato EPUB 3» al VI Congrés Internacional d’Universitat i Discapacitat (CIUD 2023), organitzat per la Fundació ONCE i la Universitat de Salamanca.

La comunicació, signada també pels professors de la FIMA Marina Salse, Rubén Alcaraz i altres professors, se centra en els avantatges del llibre digital davant del llibre tradicional en paper per les prestacions afegides d’utilitat per a les persones amb discapacitat. També es presenta el format EPUB 3 com una solució tecnològica versàtil, que pot cobrir les necessitats de diferents perfils d’usuaris (baixa visió o ceguesa, dificultats auditives, cognitives, motrius o derivades de l’edat) i que es troba totalment alineat amb solucions altament acceptades com són els estàndards XML o HTML5. Finalment, es conclou que, perquè el format EPUB 3 tingui èxit com a format accessible, és necessària una forta implicació per part dels diversos actors que intervenen en la seva creació, producció i difusió (autors, editorials, distribuïdores, biblioteques i usuaris).