xerrada Alena Moragas Envbelleix Riells
Activitats

Projecte Env(b)elleix a Riells i Viabrea, xerrada d’Alena Moragas al grau en GIDD

El passat 14 de març de 2024, Alena Moragas, directora de la Biblioteca Pompeu Fabra de Riells i Viabrea (la Selva, Girona), va fer una xerrada sobre el projecte Env(b)elleix a Riells i Viabrea liderat des de la biblioteca pública, en el marc de l’assignatura Serveis per a usuaris amb necessitats especials, optativa del grau en Gestió d’Informació i Documentació Digital (GIDD).

Env(b)elleix a Riells i Viabrea és un projecte de desenvolupament comunitari amb la col·laboració de la gent gran del municipi que va néixer per la necessitat d’arribar a aquest col·lectiu que no era usuari de la biblioteca pública. Alguns dels objectius que es planteja són lluitar contra la soledat no volguda, acostar la lectura i el fons de la biblioteca a majors de 60 anys, treballar per envellir de manera activa, compartir experiències, millorar la qualitat de vida, generar més participació social o oferir la biblioteca com a espai de trobada i comunitat, entre altres.

A partir de trobades participatives amb la gent gran, es proposen una llista d’activitats que són de periodicitat regular com, per exemple, el Club de poesia, Llegir el teatre o Anglès per viatjar; i unes altres d’esporàdiques i que responen a petits projectes o a demandes concretes com, per exemple, formació TIC, trobades intergeneracionals (com els “súper avis”), xerrades, manualitats o préstec a domicili.

El projecte, que havia de durar només un any, ja està en camí de tancar el segon i segueix creixent, amb idees noves i nous usuaris, i fent de la biblioteca pública el centre de la comunitat.