Ricardo Iscar defensa la tesi doctoral
Professorat

Defensa de la tesi doctoral de Ricardo Íscar

El passat 3 d’abril de 2024, el professor de la FIMA Ricardo Íscar va defensar la tesi doctoral «El modelo narrativo clásico en el cine de lo real contemporáneo», dirigida pels professors de la Facultat Lydia Sánchez Gómez i Sergio Villanueva Baselga. El tribunal va ser integrat pels doctors Jordi Balló (UPF), Xavier Pérez (UPF) i Maria Adell (UB).

La tesi, que va obtenir la qualificació d’excel·lent cum laude, analitza la configuració del model clàssic del cinema del real i n’explora la persistència als canvis que s’estan donant als últims anys. Amb aquest objectiu, s’analitzen 100 pel·lícules documentals produïdes en els últims cinc anys i els treballs exposats als festivals Documenta Fifteen de Kassel i LOOP Barcelona. Aquesta anàlisi permet abordar la qüestió de què és el cinema del real, un dels temes fonamentals de la teoria cinematogràfica i audiovisual.

jurat defensa tesi ricardo iscar