Procedència: Twitter de la Biblioteca de Figueres (@BiblioFigueres)
Professió

Ha mort Maria Perxés, bibliotecària de Figueres

El passat 1 de juny, va morir Maria Perxés Santomà (1927-2015) que va fer els seus estudis de bibliotecària entre 1947 i 1950. Maria Perxés va exercir la seva carrera professional fins el 1992 a la biblioteca de Figueres, que des de 1969 porta el nom del poeta i periodista figuerenc Carles Fages de Climent. Maria Perxés va estar estretament vinculada a la vida intel·lectual i cultural de Figueres i va ser bibliotecària i membre de la Junta de l‘Institut d’Estudis Empordanesos entre 1998 i 2008. A més, tingué un paper important en la restitució al Parlament de Catalunya de la documentació que el president Companys i altres autoritats republicanes van deixar abandonada al mas Perxés d’Agullana —propietat de la seva família— quan s’hi van allotjar entre el 30 de gener i el 5 de febrer de 1939, camí de l’exili.