Professió

Wow Book: nova empresa originada a partir de l’Escola de Llibreria

Fa pocs dies, s’ha posat en marxa una nova iniciativa empresarial relacionada amb el món del llibre: Wow Book. Des d’aquest projecte, s’ofereix un servei personalitzat per realitzar regals de llibres antics, gravats, etc., així com el disseny d’ex-libris i punts de llibre. La idea la porten endavant Núria Vila Boix (graduada en Informació i Documentació) i Bàrbara Roig. Totes dues són diplomades de la primera promoció de l’Escola de Llibreria.

El curs de postgrau de Llibreria, organitzat conjuntament per la Facultat i el Gremi de Llibreters de Catalunya, ofereix una formació integral que facilita la incorporació al sector de la llibreria. Tot i que no està orientat prioritàriament a l’emprenedoria, fins ara ja han estat set els negocis que han obert exalumnes de l’Escola. Potser la que ha tingut més ressò mediàtic ha estat No Llegiu que en Xavier Vidal va obrir al Poblenou. Més tard vingué Pebre Negre, oberta per Maite Sánchez al barri del Clot, i Chronos, especialitzada en ciència-ficció, fantasia i cinema, creada per Gonzalo Rodríguez a Gràcia. Andrea Giovannoli, un italià establert a Balaguer, va obrir L’Argonauta a la capital de la Noguera, i la parella de gallecs Irma Amado i Ramiro Ledo van inaugurar el projecte Numax a Santiago de Compostel·la. Per acabar la relació, en Xavier Ros, de Blanes, ha obert Ça Trencada a la seva localitat. També mereix un esment el cas de Mar Capellades, que ha pres les regnes d’una llibreria que ja existia a Diagonal Centre.

Entre aquests casos d’emprenedoria i les incorporacions al mercat de treball per compte d’altri, l’índex d’ocupació laboral pels diplomats en aquest postgrau es troba al voltant del 50 %.