Professorat

Josep Àngel Borràs fa una exposició fotogràfica i d’art visual al Teatre Maldà

El passat 16 d’abril de 2018, el professor Josep Àngel Borràs va inaugurar al Teatre Maldà de Barcelona l’exposició fotogràfica i d’art visual Femme fatale: 12 imatges i un altar, realitzada amb una mostra de les fotografies preses durant els assaigs de l’obra Dos Pits i una Poma —Oriol Genís (director), Núria Dardinyà (soprano), Clara Manyós (actriu) i Manuel Ruiz (pianista)— durant l’intens període de creació en què l’obra és un ésser viu que es va transformant i enriquint fins prendre la seva forma final.

Explica Josep Àngel Borràs: «L’altar, la instal·lació visual al voltant de la qual s’articula l’exposició, ens mostra com, malgrat el pas dels segles i més enllà de la raó i de les reivindicacions de dones activistes de cada època, la desigualtat de drets i d’oportunitats entre homes i dones segueix vigent avui en dia, imposada, transmesa i protegida per la pròpia societat. Ha de ser precisament un altar, l’eina natural de les institucions que perpetuen la culpa com a mecanisme de submissió —i que són tan importants per a entendre les claus culturals de totes les èpoques—, qui a mode de conclusió elevi a norma corrent el permís per jutjar i condemnar les dones, pel fet de ser-ho».

And yet

You

Judged

Me and

Called

Me a

Whore”

Rose Grace