Activitats

Xerrada d’Anabel de la Paz sobre documentació teatral

El passat 10 de maig de 2023, en el marc de l’assignatura Disseny estratègic de projectes culturals i patrimonials del màster en Biblioteques i Col·leccions Patrimonials, Anabel de la Paz, responsable d’Arxiu, Biblioteca i Patrimoni del Teatre Lliure, va impartir la conferència «L’Arxiu Lliure: com documentar l’instant teatral». Aquest projecte permet navegar pels fons documentals del teatre de manera oberta, preserva i dona a conèixer els testimonis artístics de la trajectòria del Teatre Lliure. L’arxiu inclou un conjunt de més 60.000 documents consultables que corresponen a més de 2.000 espectacles i actes, entre els quals poden trobar-se fotografies, programes de mà, programes artístics, cartells, retalls de premsa, col·leccions d’objectes, fons sonors, plans, vídeos, entrevistes, músiques i anècdotes. La conferenciant va presentar el projecte, la seva creació, els reptes documentals que va presentar el seu disseny i implementació, i els primers resultats després de tres mesos de funcionament.