Activitats

Jorge Franganillo parla sobre comunicació digital a «El Correo»

El diario El Correo va publicar el dimecres 24 de maig de 2023 un article sobre el comportament humà en la comunicació a través de missatges de text. L’article, que es titula «Eres un grosero digital y no lo sabes», explica per què moltes persones no segueixen les normes de cibercortesia que es coneixen des de fa dècades. L’autora, Solange Vázquez, i dos experts analitzen els factors que poden provocar grolleria o confusió en la comunicació digital.

Un dels experts és el professor Jorge Franganillo, que assenyala com a causes d’aquesta disfunció la distància entre els interlocutors, que despersonalitza la conversa, i la falta de senyals no verbals, com ara el to de veu, l’expressió facial o el llenguatge corporal, que ajuden a entendre el context i la intenció dels missatges. En Jorge també va escriure un article divulgatiu sobre els malentesos i les bones maneres en l’escriptura, que es pot llegir gratuïtament a The Conversation.