Professorat

Jorge Franganillo parla d’intel·ligència artificial i creativitat a una jornada d’EINA

El passat dijous 21 de setembre, la plataforma EINA Obra va celebrar la jornada «Creativitat humana i intel·ligència artificial: simbiosi o parasitisme?», que va tenir lloc a les instal·lacions d’EINA Bosc. En el marc del mòdul introductori, titulat «IA generativa: d’on venim, com estem i on anem», el professor Jorge Franganillo va oferir una panoràmica sobre l’impacte de la intel·ligència artificial (IA) generativa en les indústries creatives, il·lustrada amb casos recents d’especial rellevància.

La jornada va comptar amb l’assistència de professionals i estudiants interessats en les repercussions de la IA generativa a les indústries creatives. Va ser un esdeveniment interdisciplinari i enriquidor que va congregar científics, artistes i dissenyadors de diferents països amb l’objectiu de crear un espai d’intercanvi d’idees, coneixements i perspectives.

Al llarg de les diverses sessions, es va generar un debat crític que va abordar el potencial creatiu de la IA generativa i els possibles riscos i reptes socials que comporta la seva aplicació a les indústries creatives. L’esdeveniment va tenir una gran acollida i, de fet, les entrades per assistir-hi es van esgotar.