Professorat

Jorge Franganillo defensa el llenguatge planer a la I Jornada OVAU Asturias

El dijous 28 de setembre de 2023, el professor de la FIMA Jorge Franganillo va participar a la I Jornada OVAU Asturias: impulsando la cultura de la accesibilidad universal, que es va celebrar a Oviedo, a l’Hotel de la Reconquista. La trobada, adreçada a personal administratiu i al públic en general, va congregar investigadors i professionals d’àrees relacionades amb les polítiques públiques, el dret a entendre, la comunicació clara, l’accessibilitat cognitiva i el govern fàcil.

En la ponència titulada «Comunicación clara: entender para participar», Franganillo va defensar la necessitat que les Administracions parlin un llenguatge planer per afavorir el dret a entendre i establir una relació més propera i igualitària entre les institucions i la ciutadania. A través d’exemples i iniciatives recents, la ponència va il·lustrar com la comunicació clara transcendeix la pura comunicació i contribueix que la societat funcioni millor i sigui més democràtica, justa i participativa.