Professió

Acte central de l’Any Consol Pastor Martínez a la Biblioteca Montserrat Abelló

L’Institut Català de les Dones prepara l’acte central de l’Any Consol Pastor Martínez, commemoració promoguda per la Generalitat de Catalunya amb motiu del 50è aniversari de la mort de la bibliotecària número 1 de la primera promoció de l’Escola de Bibliotecàries. L’acte, al qual ens convida, tindrà lloc el 31 d’octubre, a les 17 h, a la Biblioteca Montserrat Abelló (carrer dels Comtes de Bell-Lloc, 192, Barcelona).

Consol Pastor Martínez estudià magisteri, però ingressà a l’Escola Superior de Bibliotecàries, aleshores dirigida per Eugeni d’Ors, el mateix any de la seva inauguració. Així, la Sra. Pastor Martínez formà part de la primera promoció de l’Escola Superior de Bibliotecàries (1915-1918), de la qual va esdevenir l’alumna número 1. El juliol de 1918 va ser nomenada directora de la primera biblioteca popular de la Mancomunitat, situada a Valls. Posteriorment, fou nomenada professora auxiliar de l’Escola Superior de Bibliotecàries de Barcelona (1919-1927) i bibliotecària de l’Escola (1928-1957). A més, compaginà aquesta tasca amb la direcció de la Biblioteca Popular per a la Dona, i també col·laborà en l’Anuari de les biblioteques populars i en la revista Biblioteconomía.

Podeu confirmar la vostra assistència indicant el vostre nom a icd.activitats@gencat.cat.