Professió

La FIMA, de nou al top 50 mundial en Biblioteconomia i Gestió de la informació, segons el QS Ranking

El 22 de març de 2023, s’ha publicat el rànquing d’universitats QS World University Rankings by Subject 2023, amb l’excel·lent notícia que la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals de la Universitat de Barcelona està situada dins del top 50 del món en el camp temàtic de Biblioteconomia i Gestió de la Informació, concretament en la posició 47. Es confirma així la nostra posició entre les millors universitats del món en aquesta disciplina, que ja teníem als rànquings dels anys anteriors.

A escala global, la UB és una de les 50 millors universitats del món en Filosofia (posició 46 a escala mundial), Medicina (46), Biblioteconomia i Gestió de la Informació (47) i Arqueologia (47). A més, està entre les 100 millors del món en Farmàcia i Farmacologia, Ciències Biològiques, Psicologia, Ciències Ambientals, Educació, Idiomes Moderns, Física i Astronomia, Dret, Enginyeria Química, Anatomia i Fisiologia, Antropologia, Ciències Marines i de la Terra, Geologia, Geofísica, Restauració i Gestió del Lleure, Infermeria, Política Social i Administració i Disciplines Associades a l’Esport.

Aquest rànquing internacional avalua el posicionament de 1.595 institucions d’arreu del món en un total de 54 disciplines corresponents als àmbits del coneixement d’Arts i Humanitats, Ciències Socials i Direcció d’Empreses, Ciències de la Vida i Medicina, Ciències Naturals, i Enginyeria i Tecnologia.