Campus

La FIMA impulsa un projecte estratègic de centre sobre intel·ligència artificial generativa

La Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals impulsa el projecte estratègic de centre «La intel·ligència artificial generativa en l’educació superior: estratègies i recursos per a docents i alumnes», reconegut pel Programa RIMDA. Aquest projecte, amb una durada prevista de dos anys, té com a objectiu central abordar la integració de la intel·ligència artificial (IA) generativa en el marc de la docència i l’aprenentatge a la universitat.

L’equip responsable del projecte el formen els professors de la FIMA Carlos Lopezosa (coordinador), Jorge Franganillo i Marina Salse, que el dinamitzaran mitjançant diverses accions:

  • Formació tècnica, ètica, de pensament crític i d’ús responsable de la IA per a professors i estudiants.
  • Desenvolupament i implementació de mètodes específics d’avaluació.
  • Creació de guies i rúbriques, amb un procés de validació continu per millorar-ne l’adaptabilitat.

Amb aquest projecte, la FIMA vol liderar la integració responsable de la IA generativa en l’educació superior i dotar la comunitat acadèmica de les competències necessàries per afrontar els reptes futurs.

Un dels primers resultats d’aquest projecte és la guia La intel·ligència artificial generativa en la docència universitària, que aspira a ajudar el professorat universitari a gestionar l’ús de sistemes generatius en la seva activitat docent. Aquest document ofereix una introducció a la IA generativa, exemples d’aplicacions en diversos àmbits acadèmics i recomanacions per a la seva implementació i avaluació.