Campus

Lara Díaz, menció honorífica als Premis Clara Campoamor pel seu Treball de fi de grau

La recent graduada en el doble grau en Gestió d’Informació i Documentació Digital i Comunicació Audiovisual (Infocom), Lara Díaz Martínez, ha obtingut una menció honorífica als Premis Clara Campoamor pel seu Treball de fi de grau Interseccionalidad y género en la teen serie Never have I ever: del análisis de la representación a la construcción de prácticas educativas, tutoritzat per Maria Jose Masanet i Juan José Boté

El projecte de la Lara Díaz és un treball de recerca que busca analitzar un producte audiovisual actual, com és la sèrie Never have I ever (produïda per Mindy Kaling i Lang Fisher, 2020-2023), amb una perspectiva de gènere i interseccional per construir i difondre bones pràctiques mediàtiques i explorar les potencialitats d’aquests productes audiovisuals com a elements educatius. Per fer-ho, en primer lloc, ha realitzat una lectura en profunditat de la sèrie i, en segon lloc, ha construït materials educatius a partir de l’anàlisi. 

Van lliurar els guardons la delegada del rector per a la direcció de la Unitat d’Igualtat, Núria Ferran, i la vicerectora d’Igualtat i Gènere, Montserrat Puig. L’acte dels premis es va celebrar el passat dijous 23 de novembre de 2023 a la sala d’actes de la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals de la Universitat de Barcelona durant la jornada «Prevenció de violències a l’audiovisual: protocols i figures professionals», que es va organitzar amb motiu del 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència envers les Dones, i del 21N, Dia Mundial de la Televisió.