Professorat

Professorat de la FIMA participa a la II Jornada d’Ètica Periodística

El passat 25 de novembre de 2022, diversos professors i investigadors de la FIMA van participar a la II Jornada d’Ètica Periodística, que organitzen el Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Consell de la Informació de Catalunya i les onze universitats catalanes amb estudis de periodisme.

Les ponències que hi van presentar són:

  • Mario Pérez-Montoro i Luz Calvo. «La dimensió ètica en la comunicació visual de la informació».

  • Jorge Franganillo. «Intel·ligència artificial generativa i periodisme: oportunitats i amenaces».

La jornada és una trobada professional a la qual s’hi comparteixen coneixements, reflexions i inquietuds al voltant de l’ètica periodística. Amb aquesta iniciativa es vol contribuir a construir un ecosistema mediàtic basat en el codi deontològic i en l’autoregulació que n’ha de garantir el compliment.

El desenvolupament tecnològic provoca cada cop més conflictes ètics i deontològics. Per això, moltes de les ponències d’aquesta segona edició s’han centrat en àmbits com ara la intel·ligència artificial, la desinformació o l’espai audiovisual.

La jornada es pot visionar a YouTube.