Professió

Congrés sobre mitjans i identitats de gènere organitzat per professorat de la FIMA

El projecte de recerca de la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals «Transmedia Gender & LGBTI+ Literacy», liderat per la Dra. Maria-Jose Masanet i la Dra. Maddalena Fedele, conjuntament amb el pro LGBTI+ Screens, liderat per la Dra. Maite Soto des de la Universitat Autònoma de Barcelona, organitzen l’International Congress on Media, Gender and Sexualities: Representations, Literacies and Audiences.

La conferència tindrà lloc entre el 6 i 10 de juny de 2023 al Centre de Ciències de Benasc. 

L’objectiu d’aquest congrés és servir de vitrina per als més innovadors i valents treballs científics associats a les diferents aproximacions teòriques interessades a comprendre la relació entre els mitjans i les identitats de gènere i afectivosexuals. No obstant això, també es proposa com una plataforma perquè diferents agents socials (per exemple, mitjans de comunicació, organitzacions no governamentals), activistes i agents educatius visibilitzin les seves pràctiques i experiències formals i informals al voltant d’aquestes temàtiques. L’objectiu final és l’encontre i la fertilització conjunta de les mirades de la ciència i les praxis professionals per contribuir de manera eficaç i creativa al desenvolupament social. 

El congrés comptarà amb la participació d’investigadores i investigadors referents en l’àmbit d’estudi. De moment, han confirmat la seva participació Jack Halberstam, Lucas Platero, Maria Rodó-Zárate i Sofie Van Bauwel. 

Des de l’organització convidem a la participació a la comunitat acadèmica, educativa i professional. El congrés està obert a dos tipus de participació: 1) Comunicacions científiques que reflexionin teòricament sobre els temes d’interès, presentin mètodes o perspectives de recerca i resultats d’estudis empírics; i 2) propostes de tallers o activitats creatives de caràcter pràctic i orientades a l’obtenció de nous sabers o a reptar concepcions sobre la relació entre mitjans, sexualitats i gènere. Més informació sobre les opcions de participació.