Professorat

Professorat de la FIMA, a una sessió a Madrid sobre Viquipèdia i perspectiva de gènere

Part de l’equip del projecte de recerca W&W van participar a les jornades Wikimedia+Gendergap Research Meetup a MediaLab, Madrid, els passats 31 de març i 1 d’abril de 2023. Totes les presentacions es poden consultar en aquest enllaç.

Entre els participants van presentar comunicacions dos estudiants de doctorat (Yessica Macià i David Ramírez) i el professorat de la FIMA Juan-José Boté, Miquel Centelles i Núria Ferran. També hi va presentar un treball el professor de la UOC, Julià Minguillón.

En el transcurs d’aquesta trobada, la professora Núria Ferran va exposar «¿Qué se investiga en la brecha de género en Wikipedia y qué soluciones propone la academia?», amb una revisió dels articles publicats (2005-2022) sobre la bretxa de gènere a l’enciclopèdia. Els professors Julià Minguillón i Juan-José Boté van presentar «¿Cómo y dónde editan las mujeres en las Wikipedias en español, catalán, euskera y gallego?», continuació d’un treball publicat el 2021.

David Ramírez-Ordóñez va presentar un resum de la tesi que defensarà pròximament: «¿Por qué las borran? ¿Cuáles son los argumentos para borrar biografías de mujeres en la Wikipedia en inglés?», i Yessica Macià va presentar el treball que està iniciant en la seva tesi doctoral «¿Cómo se organiza el contenido a través de las categorías en Wikipedia?». Finalment, Miquel Centelles va dur a terme el taller «¿Qué ofrece Wikidata para la visibilización de las biografías de mujeres en Wikipedia?».